Imprimă această pagină

Despre naştere

Naşterea este unul dintre momentele cele mai importante din viaţa unei persoane!!!

Pentru a menţine această experienta unică, Maternitatea CM "Extramed" şi-a redeschis uşile pentru d-ră şi vă aşteaptă să naşteţi într-un mediu ambiant prietenos, prevăzut cu toate facilităţile necesare pentru a face faţă momentului naşterii fără griji.

Maternitatea dispune de o sală de naşteri  pe cale naturală ,  sala de naşteri pentru operaţiile cezariene. Pe langă acestea ,mai sunt prevăzute : un salon de terapie intensivă  pentru lăuze şi alt salon  de terapie intensivă pentru noi-născuţi , dotate cu echipamentele necesare asistenţei mamei şi copilului.
Pacientele pot fi  internate în saloane de  unul şi două paturi prevăzute cu  grup sanitar propriu , televizor , frigider , internet, telefon  , sistem de ventilare.

Clinica asigură  materialele consumabile pentru mamă şi copil.

În cadrul pachetului oferit de maternitatea "Extramed " este inclusă spitalizarea , naşterea ,  vaccinarea copilului şi o evaluare a stării de sănătate a nou-născutului pe perioada aflării în maternitate . Durata medie de spitalizare este de 3 zile .

Dacă au trecut 32 săptămîni de sarcină , trebuie să te gîndeşti la o listă a lucrurilor necesare în maternitate  .

Pentru mamă :

  • buletin de identitate
  • carnetul perinatal
  • poliţa de asigurare în sănătate
  • dosarul cu toate analizele efectuate în timpul sarcinii
  • ultimele examene ecografice efectuate în timpul sarcinii
  • la necesitate : lista de medicamente administrate în timpul gravidităţii

Igiena personală : pastă de dinţi şi periuţă , deodorant (să nu aibă un miros foarte puternic), şerveţele umede ,absorbante

Îmbrăcăminte : papuci de casă , şosete , halat de cameră , 2 cămăşi de  noapte cu deschidere în faţă pentru alăptare , lenjerie intimă din bumbac , absorbante .

Pentru nou-născut :

Igienă : şerveţele umede pentru copii , pentru orice evntualitate : biberon şi tetine sterilizate

Îmbrăcăminte din bumbac : dody , costumaş , şosete , căciuliţă , pantaloni sau salopetă , mănuşi , pătură sau port-bebe pentru externarea din maternitate

REMARCĂ !!! În caz de urgenţă clinica oferă tot necesarul !!!

Să nu te emoţionezi prea tare la vederea genţii pregătite . În curînd vei ieşi pe uşa  casei pentru a te întoarce purtînd în braţe comoara cea mai de preţ din viaţa ta .

Naştere uşoară !!!